Bioraffinage voor de boer

Daar waar een veehouder de Agrimodem kan installeren om van afval (mest) energie en kunstmestvervangende producten te maken door middel van raffinage, kan een agrariër de “bio product processor” (BPP) op zijn bedrijf inzetten om middels raffinage een deel van zijn oogst om te zetten in energie, mineralen en hoogwaardige producten zoals voedingssupplementen en (half)fabricaten voor medische toepassingen. Niet alleen kan hij zo zelfvoorzienend worden wat betreft energie, hij genereert ook meer inkomsten. Dat is de reden dat een dergelijk systeem zich binnen 3 tot 5 jaar terugverdient. De eerste werkende installatie is gerealiseerd in Musselkanaal.

Een gedachte over “Bioraffinage voor de boer

1. Pingback: Zeewier, het koolzaad van de zee? - Stichting Duurzame Energieprovincie

Reacties zijn gesloten.