Clean and affordable transport for all

Dat is leus waarmee de Lightyear One start-up vanaf 2019 een volledig elektrische auto op de markt wil brengen. Helaas is deze leus erg misleidend. De auto gaat 119.000 euro exclusief belastingen kosten, nauwelijks betaalbaar dus en zeker niet voor iedereen. Schoon is dus zowel in de Nederlandse als Vlaamse betekenis het enige dat overblijft. Mooi is ie zeker!

Betaalbaar blijkt het grootste probleem voor alle elektrische auto’s. Opel, waar wij een Ampera innovation reserveerden voor net geen 41.000 euro all in, wenst zich niet langer aan die overeenkomst te houden. Ze komt met een prijsverhoging van een kleine 6.000 euro. En het is slikken of stikken bij Opel!

Moeten we misschien net als voor zonnepanelen nu ook weer in China zijn voor betaalbare elektrische auto’s? GAC Motor biedt daar de GE3 aan voor rond de 25.000 dollar.

Voorlopig maar even afwachten! Er zijn inmiddels zoveel nieuwe full electric cars met een grote actieradius aangekondigd dat een keus maken op dit moment weinig zin heeft.