Energieprovincie maakt voor u een advies op maat!

Henk-Bulder.-Foto-Hans-Banus-522x391Er zijn inmiddels zoveel aanbieders op de markt dat iedereen die echt iets wil met duurzame energie of duurzame bouw zijn weg in principe zou moeten kunnen vinden. De vraag is of u dan ook goed geholpen wordt. Zo verdienen zonneboilers zich bijvoorbeeld niet terug tijdens de levensduur. Toch worden ze door allerlei partijen aangeprezen. Alleen met een advies dat op uw persoonlijke situatie is afgestemd gericht op energiebesparing enerzijds en het zoveel mogelijk zelfvoorzienend worden anderzijds, gegeven door een onafhankelijk adviseur die daaraan niets hoeft te verdienen krijgt u een goed beeld van uw mogelijkheden.

Stichting Duurzame Energieprovincie (SDE++) geeft aan haar donateurs dergelijke adviezen kosteloos. In het oosten van de provincies Drenthe en Groningen wordt tijdens een huisbezoek gekeken hoe met simpele maatregelen energie kan worden bespaard. Buiten die regio werken we met een vraag en antwoordspel om een goed beeld te krijgen van de woning en het energieverbruik. Als mensen in die gevallen toch liever een huisbezoek willen dan moeten we daarvoor reiskosten in rekening brengen.

Wij schrijven geen dikke rapporten met triviale zaken, foute berekeningen en verwachtingen die niet kunnen worden waargemaakt. Het advies waarin de maatregelen in volgorde van terugverdientijd worden opgesomd beslaat hooguit 2 A4’tjes. Voor de berekeningen van opbrengst en terugverdientijd geldt hetzelfde. Daar stoppen we echter niet. Als u dat wilt helpen we u ook bij het verkrijgen van subsidie of een lening. We adviseren over de beste energieleverancier en helpen u aan offertes met de beste prijs-prestatie verhouding.

Een van onze stellingen luidt “iedereen die nog geen zonnepanelen op zijn dak heeft liggen is een dief van eigen portemonnee”. Zelfs met een lening houdt u netto per maand geld over.

Interesse? Met een eenmalige donatie van slechts 25 euro zijn particulieren donateur voor het leven. Voor bedrijven en instellingen is de eenmalige donatie 100 euro.