Windturbines leveren geen energie voor huishoudens

bertdevriesEindelijk is het fabeltje dat windturbines energie leveren voor huishoudens doorgeprikt. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst in Bareveld moest Bert de Vries van Economische Zaken toegeven dat windturbines energie voor de industrie leveren, de grootverbruikers van energie. Die grootverbruikers betalen slechts iets meer dan een eurocent energiebelasting en hebben er om die reden nauwelijks belang bij om op energie te besparen.

De spotjes van Eneco en de andere energieleveranciers die ons een rad voor ogen draaien en zand in de ogen strooien met zogenaamde duurzame energie voor huishoudens kunnen nu definitief van het scherm af. Het is dus pure misleiding om de burgers het idee te geven dat ze wat aan windturbines hebben.

Als windturbines energie voor de industrie leveren zet ze dan op industrieterreinen dan heb je ook geen transportverliezen. Als je ze verder combineert met power to gas dan maak je de industrieterreinen ook nog eens CO2-neutraal.

Burgers kunnen dan hun woonomgeving energieneutraal maken zonder geconfronteerd te worden met waardedaling van woningen, aantasting van het woon- en leefklimaat en zonder dat ze ziek worden. Het arme deel van de bevolking moet dan wel geholpen worden aan een lening anders worden ze verplicht om aan de kant te staan als het om de transitie naar duurzaamheid gaat.

Wat Bert de Vries nog meer zei: